Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OS

No a u nás to funguje tak, že dostane pracovník příkaz na práci přesčas, odpracuje a následně "má právo" si vybrat příslušný počet hodin jako náhradní volno v časovém limitu 3 měsíců. Pokud to z nějakého důvodu nestihne, hodiny propadají. Žádné příplatky, žádné proplácení. A je to tak už celá léta, co já vím tak 15-20 let.:-)

0 0
možnosti
Foto

Divné praktiky. I podle současných předpisů by měl být v tom případě proplacen ,,přesčas", vč. příplatku za něj. Existuje tzv. fond prac. doby. Dva z členů mé rodiny pracují v nepř. provozu u ,,nadnárod. firem", a tam neexistuje, aby se jimi odpracované hodiny ,,ztratili".

0 0
možnosti
Foto

Rozumím tomu správně, že jste žádné peníze nedostal, jen jste jiným stejně postiženým způsobil zbytečné problémy?

0 1
možnosti
Foto

Nikoli. V problémech se ocitli ti , kteří nám ony ,,bonusy" ,,odbourali". A ti pochopitelně v nepřetržitém provozu nepracovali. V diskuzi reaguji i na příspěvek p. Kuchty, kde uvádím, co se tehdy také praktikovalo v kom mzdové politice. Ale to nebylo v důsledku toho, že jsem si ,,dovolil" ,,postěžovat" u vyšších vrchností. Jinak chápu, že ti, kteří to nezažili těžko pochopí, jak se ,,leccos" praktikovalo za kom režimu;-)

0 0
možnosti
Foto

Jiří, neohnul Tě čas minulý natož ten dnešní. R^R^

1 0
možnosti
Foto

Však ani tebe HAHu, a i proto zdravím Tě CHLAPE, nejmíń nastokrát, . A to vopravdu rád;-)

0 0
možnosti
Foto

I62v49a25n 65M41a61r92e33k

28. 8. 2019 7:42

Měli jsme povolených 540 hod. přesčasů ročně. Někteří tento "limit" měli splněný během prvních 7 - 8 prvních měsíců, a tak se udělala výjimka. Já sám jsem měl párkrát 100 hod. přesčasů za měsíc, když měsíční norma prac. doby byla 177 hod. Přesčasy nám ale proplatili do poslední hodiny. Podotýkám, že do zaměstnání jsem dojížděl na každou směnu 34 km daleko. Tehdy nám přesčas propláceli normální hodinovou mzdou + 33% příplatek za přesčas k tomu + 50 % příplatek za so , ne a nebo 100 % příplatek za svátky.

2 0
možnosti
Foto

I58v56a96n 70M14a63r30e22k

28. 8. 2019 8:52

Jó na to se nedá zapomenout, když jsem na 1.máje vezl na přesčas vlak ze Žiliny. Navíc to byla sobota, takže normální plat + 33 % příplatek za přesčas + 50% příplatek sobota neděle +100% příplatek za svátek. . . . . . . Navíc jsem stihl při pobytu v Púchově oholit vlakovou četu a 150 Kčs v oku. . . . Jak říkám zlaté časy . R^[>-]

0 0
možnosti
Foto

Dělal jsem v nepřetržitém provozu od roku 1969 do roku 1995, ale tuhle směnu jsme měli proplácenou vždy

0 0
možnosti
Foto

To je možné. Nám její proplácení zrušili, a byl příplatek toliko za přesčas, anebo za něj neplacené náhrad volno, které nám původně platili denním průměrem jako dovolenou, ovšem tehdy, tedy v případě PLV, platili ony směny navíc bez příplatku za přesčas.

0 0
možnosti
Foto

Rozumíte tomu někdo? Mohl bych poprosit o překlad?

3 2
možnosti
PK

Neznám konkrétní případ, ale možné to je. Za noční příplatek 2 Kč na hodinu moc lidi nemotivujete, i když tenkrát dvě kačky byly jiné peníze než dnes.A i za normalizace se hledaly rezervy, šlo se tak zvaně - z tlustejch do tenkejch. No a ozvat se mohl takový Mamula, pokud šlo o ostravské horníky a hutníky. ROH bylo na ...

1 0
možnosti
PK

To - odbít - bolí, i když jste se bil v jámách lvových:-)

2 0
možnosti
Foto

Ano. Inu boj to opravdu byl,a ne zas až tak bez efektu;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 628
  • Celková karma 12,57
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik