Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Teď jsme se vrátili z Prahy, opět tam vrátili Babmamtchyni. Jel jsem rychleji jak šíp vtom z oblohy padajícím sněhu střídajícím se s deštěm. Stěrače řádily a auto změnilo svou původní barvu na barvu kreslenou solí. Sůl je můj úhlavní nepřítel, nesolím ani žádné jídlo. Bab je pryč, ale před jejím odjezdem připlula na výměnu ona rodinka ze Švajcu, kam zase občas vyrazíme my. Střídačka jako při hokeji. Všichni vás všechny zdravíme!!;-D

2 0
možnosti
Foto

Jak ta slova pojmout?

"O dnešním rozkolu nesvědčí starosti existenční, nýbrž obavy existenciální" - nechci se dotknout žádné části národa, natož pak většiny, ale silně pochybuji, že se zabývají existenciálními problémy (http://www.bibliohelp.cz/knihy/socialni-problemy-zivotni-situace/existencialni-otazky-smysl-zivota)

Ti prostí lidé jsou hluboce uraženi, oni totiž žádnou xenofobií, nacionalismem a antievropanstvím netrpí........ a proto volili Zemana a odpustili mu jeho lži a hříchy." - jak se s tím srovnat, když proti přistěhovalcům/uprchlíkům je celonárodně silný odpor, který dokonce dostal do Sněmovny výrazně xenofobní zástupce a tendence.

Určitě netrpíme antievropanstvím, pokud se tím myslí národy Evropy (ač i zde by se našly možnosti to snadno vyvrátit), jenže jaksi cudně se opomíná EU, proti níž je vzedmutý silný odpor a Evropa je vnímána spíše jako EU, nikoliv Evropa.

Ale úsilí je korunováno úspěchem, neboť v závěru se prokoušete ke svatému Pravdovi:

A teprve až se ideologií napadený intelekt uzdraví, bude rozkol národa zažehnán!!!" - určitě bude každý souhlasit, že (nikoliv až, to nastane stěží) do té míry, dokud se intelekt národa osvobodí od mediální a jiné masáže a manipulace, která dosáhla prozatímního vrcholu při volbě prezidenta, do té míry může dojít ke změlňování hlubokého zákopu.

Tak se také dopustím PS, leč oproštěného od hrbatostí:

Zákop bude tím hlubší, čím větší budeme tvrdit manipulaci strany druhé, aniž bychom si připustili tu ze strany své, čím víc budeme pod pláštíkem ideologie tolerovat nepravosti, které jinak pranýřujeme, čím víc budeme slepí a hluší k alogismům a demagogii z naší strany a na nás působící, čehož ale budeme obviňovat druhou stranu....

Zkrátka: Zasypání zákopu v nejbližší době nehrozí, protože většina národa je v situaci, jejíž popis Zeman použil v T magazínu.

A proto: myslete si a říkejte co chcete, ale koně kráčí či cválají dál.

4 0
možnosti
Foto

Jak ta slova pojmout? Pojměte si je, jak chcete. Ovšem ono Vaše :,,...dokud se intelekt národa osvobodí od mediální a jiné masáže a manipulace, která dosáhla prozatímního vrcholu při volbě prezidenta, do té míry může dojít ke změlňování hlubokého zákopu.", vypovídá víc než dost. Máte také jaksi více než jasného viníka. Pro někoho M.Z. , pro jíné pak media. Ač to druhé je více než primární;-)

Článek pana Tomského i toto, ale nejen toto, pojímá. Vč. příkladů, ač ne jmenovitě, ale až ,,taxativně" vyjmenovaných;-)

2 0
možnosti
RS

“Kdyby lidé mohli milovat abstraktní představu eurostátu více než svůj domov, nemusela by jim být vnucována a dávno by takový útvar už vznikl.”

Jan 15,13: "Nikdo nemá větší lásku než ten, kdo položí život za své přátele."

Dvě definice a co z nich vyplývá.

Kdyby představa eurostátu byla tak lákavá, jako biblická definice lásky, takové lásky by mohly vznikat a lidé by tuto představu vítali. Plní eurostát podmínky takové lásky?

Jsou ti, kteří by se mohli z lásky vzdát např. svého pohodlného života ve prospěch těch, co strádají, schopni svou lásku sdílet především se svými nejbližšími?

Nejsou, protože své nejbližší ignorují ve prospěch těch vzdálených.

Jen tak ukazují, že jejich láska není ta pravá, a je vlastně vypočítavá.

Taková "láska" se nemůže stát podnětem ke vzniku pravé lásky, která by eurostat vítala.

Proto musí být tento eurostát vnucován násilím a pak není divu, že jej lidé nechtějí.

Každé násilí plodí násilí.

4 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 3
možnosti
TG

[>-]R^Výborný!

“Kdyby lidé mohli milovat abstraktní představu eurostátu více než svůj domov, nemusela by jim být vnucována a dávno by takový útvar už vznikl.” R^R^R^

6 1
možnosti
Foto

To ne já. To ,,nějakej" Tomskej. Von, sem tam, dost trefí hřebíček na hlavičku;-);-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 628
  • Celková karma 12,57
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik