Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Píšete, že si lze snad přát: zloba, závist, zášť, ať už pominou. Mohl byste mi vysvětlit, co to konkrétně v souvislosti s parlamentními a prezidentskými volbami znamená? Co by se jako mělo stát? Do textu písně to jistě lze napsat a taková píseň může v určitých chvílích zapůsobit silně, ale pořád jsou to pouhá slova, jejichž realizace v praxi není možná. Ono lze do textu písně napsat vlastně cokoli, například "zastavte čas aspoň do pondělí".

0 1
možnosti
Foto

Jak s tou životní realitou lidé zacházejí, je také podstatné. Jsou na tom založeny celé vědní disciplíny, například normativní ekonomie.

0 0
možnosti
Foto

Jirko, nevím čím to je, ale čím dál více vzpomínám na Kryla.:-( Hezký den přeju:-)

1 0
možnosti
Foto

To já také Pavle, a to v celém jeho spektru, tedy i onom polistopadovém, které dnes leckoho až dráždí, ač je též velice více než ,,přiléhavé".

1 0
možnosti
Foto

V případě Písně pro Martu bych nemluvil o symbolu odporu, ale o symbolu postoje.

0 0
možnosti
Foto

Nebyla myšlena jako symbol odporu, ale jako symbol nadějí, spojovaných, ač až naivně, s tzv. pražsk. jarem. Jako symbol odporu byla vnímána až po srpn. událostech. A není divu. Stačí si projít celý její text. viz.: http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/kubisova-marta/modlitba-pro-martu-10556, A mimochodem, ,,věnovala" jí Dubčekovi;-)

1 0
možnosti
Foto

Když tuto krásnou píseň a statečnou Martu Kubišovou zmiňuje velký obdivovatel a obhájce Miloše Zemana, tak mi to přijde skoro až jako znesvěcení....

3 3
možnosti
Foto

Jste toliko k politování ve své ,,bohatosti"Rv A už pod můj blog nelezte se svými stupidními urážkami a plky!!

1 0
možnosti
Foto

Bylo to století bohaté na změny, v novém to pokračuje. Jirko, naše generace měla a má na co vzpomínat, doufejme, že i na co se těšit. R^R^

4 0
možnosti

Což o to, zpěvačku jsem měl moc rád, skladba to byla nesporně působivá. Jen jsem dodnes nepochopil - proč se v ní říká, těsně po okupaci, ...teď, když se vláda věcí tvých k tobě znovu vrací...

Jasně, šlo o originál Komenského textu, ale po srpnu 68, mi to znělo jako nonsens.

0 2
možnosti
Foto

Jste poněkud na omylu. Píseń vznikla daleko dříve v rámci mnoha dalších pro TV seriál ,,Píseń pro Rudolfa III. Onenseriál vznikal a byl vysílán v letech 67-68. Jsem pamětník. Jinak nejen pro Vás viz.:https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%ADse%C5%88_pro_Rudolfa_III.;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 628
  • Celková karma 12,56
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik