Naděje? Ale čí a na co.

 Všetko, čo je staré a zhnilé, něch odpadně! Tak nějak burácel Gusta Husákojc, když se chopil práporu normalizačního. Inu, historie. Ale nejen. Skoro deja vů. A až čerstvé, ač v mnohém až stejně zapáchající. 

 Ovšem, pro mnohé toto může být asi i těžko pochopitelné, obzvláště pro ty nechápající. Zda jsi to ty, anebo ty, v tom nemám zcela jistoty.
  Naděje na změnu zhasly, tweetoval do veřejného prostoru i sám  Kalousek. Všechny hlasy odevzdané v druhém kole prezidentské volby nebyly ještě ani sečtené, a předseda  TOP 09 Miroslav Kalousek, který avizoval, že odevzdá hlas Jiřímu Drahošovi, už měl temně až jasno. Ač má, a nejen on, asi dosti zhasnuto, a to nejen  již od voleb poslaneckých. Tedy nejen těch posledních. A přitom by tak rád normalizoval. A nejen on.
  Inu. Leckomu naděje až zmehly. A to již v časech, kdy pan kníže se v podstatě i sám, přes veškeré snahy svých až sofist. píárníků, vybodoval v první přímé volbě prezidentské. A tak zůstal ante portas. 
 Tím to ovšem neskončilo. Další zmehly, když poté, co si tatáž parta sama  i za přispění policejního komanda, ,,odstřelila" svého premiera v naději, že si jej sama obmění. 
  Další naděje zmehly, když přes veškeré mixle pixle dopadly i poslední volby do páprlamentu tak, jak dopadly. A nakonec si titíž sami zhasli i svou svíčku naděje v druhé volbě prezidentské.  A proč a čím. Inu, chtěli zase ,,normalizovat". Tedy, vrátit se do bodu NULA. Ovšem, toho jejich.
  A ono deja vů? Každý má možnost si jej nejen připomenout, ale i připodobnit. Samozřejmě, chce-li.  A snad někomu dojde, že nejde o pokusy o návrat do dob druhé poloviny XX. století, ač tím kde kdo, a rád, straší. Ani v tom, že lze zatáhnout ČR mimo Evropu, což by nesvedl ani ,,zemětřas".  Jen je třeba trošku rozsvítit. V hlavách mnohých. Ale já nejsem ,,světlonošem". Ovšem nejen já vnímám, že nežijeme na jakési zeměploše, ale ve světě, který je nazýván globálním. Jen asi mnohým i uniklo, že dávno ne jen bipolárním, což asi ddodnes mnozí nezaznamenali, jiní by snad až rádi obnovili. 
  Vždycky zbývá za šesták, či až ojro(?),naděje. Rozhodně však ne na jakýkoli návrat! To by bylo spíše až katastrofou. Tak se vopatrujete, chcete-li. Atˇ ste zrovna v patře, nebo v přízemí. A bacha ve sklepě! Windffouss

 

Autor: Jiří Jiroudek | úterý 30.1.2018 16:38 | karma článku: 13,36 | přečteno: 321x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,47

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63