AŽ ! Aneb až i k písním listopadovým, ba i dále.

 Až třikrát zahouká černej mercedes, a Fricek řekne Natašo, bylo to charašo, tak teprve to bude. Vopravdu céres. Nuž, stalo se. A vono se to hlo. Jen se to, tak trošku, vohlo.  

  A až zas ,,davlid", organizovaně spontánně vyrazí, třeba vod mostu prvního máje, a třídou Zifčákovou dorazí, tam k památníku mrtvého studenta Šmída, pak pomine. Pravdy a lásky bída.

  Ach, achich, kdepak jsou ty časy, kdy pendrek zahvízdal si. Asi. A komunisti křičeli, že komunisti bijou jejich děti, a tak se dočkali, i sami posvětili si to, kudy si i ONI sami dále přáli jeti. Z pokladen partaje své, SPOLU I S VEKSLÁKY A FÍZLY, Z NICHŽ MNOZÍ OBÉ BYLI, pak co se dalo si skoupili a z hluboka si lízli. A velkým véčkem to vše spolu i s pravdou a láskou, si posvětili.

 Orgasmy revoluční pak dosti rychle přešly. A zavládla blbá nálada. Srdíčko na hradě. A jinak? Vlezte mně všichni na záda.  Že, ehm.  Jen v nových pověstech českých se to VŠE tak ,, trošku" jinak vykládá. 

  Samet s tím vší skoro až  zamet, a hlavně dobře to vše skryl. Nakonec o tom sem tam někdo psal i mluvil, ba i zpíval leckdo. Třeba i ńákej Kryl.

   Pro méně ,,znalé". Vtip o černém mercedesu je z dob dřevních z minulého století, tedy z doby, kdy mnozí, pokud již byli na světě, ještě tahali kačera, popř. začínali někteří z nich, povětšině i coby dobře prokádrovaní, studovat. Onen vtip vyjadřoval čas.jednotku ,,jeden furt",   ofic deklarováný jako ,,dočasně". Trochu, ač  poněkud nevědomky, vtip předjímal i budoucnost. Třeba i znovusjednocení našich sousedů. Ovšem již dávno z historie známo jest, že nic nikdy není, nebylo a ani být nemůže na věčné časy. Což platí stále, a nikoli jen asi.

  Že článeček tento leckomu po chuti nebude, inu, s tím počítám, neb známe ,,naše papenhaimské". Nakonec, i K.K.  i o takových zpíval. Ale nejen jeho si nekoupili.  Ani tamti, ale ani jeich pohrobci, kteří stále milují pohádky, a nejen tu ,,O milionáři, který ukradl slunce". Holt dodnes nepochopili to, co vše lze označit za svobodu a demokracii. Např. i pohyb kapitálu a tržní ekonomiku vůbec. To, co je byznys, politiky nevyjímaje! Čirý kapitalizmus a bez příkras!  A ti různí šůmani, či ,,vyšetřovatelé", např. ze ,,Zvláštního vyšetřování", stejně zase vyšumí. Vždytˇ i oni šumí za prachy, že.  Jinak doufám, že mnozí pochopili, proč  a co ,,zovu" mostem prvního máje, ,,Zifčákovu třídou" a pomníkem ,,mrtvého studenta Šmída".

  Jo samet. Sic plnej molů byl, o to víc však dobrej. Na oponu i na rubáš. A co  ty si dneska dáš? Guláš, nebo polívku? A z lysohlávek, nebo instant z pytlíku? Dej si co chceš, a jakékoli dávky. Pro mne však nejsou. Nešmakují mně a nejsou mojím gustem. Ani v politice. A nejenom ty lysohlávky! Chutˇ nechutˇ, jen si dejte lidičky. Nakonec, ani hrášek s medem prej nepadá. Z vidličky. Windffouss

P.S.:Pro různé rypáčky a jiné ,,nezávislé pozorovatele a glosátory". Autor zažil ,,obuchyády" již v letech 61 a 62, např. před kinem Alfa na ,,trafu", atp. Ovšem vždy se, a nejen jemu podařilo, na rozdíl od některých jiných neštˇastníků, včas zdrhnout, neb pro mnohé z nás již tehdy platilo ono ,,vždy ve střehu". To jen naokraj, i pro různé ,,účastníky ikstých odbojů". J.A.J. 

 

 

Autor: Jiří Jiroudek | pátek 3.11.2017 21:57 | karma článku: 11,78 | přečteno: 395x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,47

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63