Jiří Jiroudek

Zuzana

11. 08. 2017 21:58:26
Jojo. Jeden by pro plno křiku okolo politiky a politiků. Zapomněl. Že přes všechnu rotyku, bylo dnes Zuzany. A tak místo kde jakejch klání . Dám. Radši trošku. ,,Zuzkování"!

To to letí toto letí Ze století do století. A před víc než půlstoletím, jo, to se to ,,Zuzkovalo". A na politiku se. Zvysoka. Kašlalo. Tak nejen pro vzpomínku. Ale i přání. Všem Zuzkám, Zuzanám i Zuzankám jakéhokoli věku!

Zuzana je sama doma (1960) je pásmo písniček s průvodním slovem Miroslava Horníčka, které pro divadlo upravil Jiří Suchý. Průvodní slovo vypráví ze záznamu hlas Zuzany (Zuzana Stivínová), která se pohádala se svým přítelem Honzou, ten šel pryč a ona je sama doma. Pouští si písničky v magnetofonu a ty jsou pak hrány živě na jevišti. Zpěváky doprovázel Ferdinand Havlík s Orchestrem divadla Semafor. Část písniček z pásma Zuzana je sama doma tvoří starší skladby z Reduty (z doby před založením Semaforu), některé jsou zase Suchým přetextované americké písně.
Zuzana je sama doma je první ze „Zuzan“, písničkových pásem Semaforu. Následovaly Zuzana je zase sama doma (1961), Zuzana není pro nikoho doma (1963), Zuzana je všude jako doma (1965), Zuzana v lázni (1972) a Zuzana se vrací (1999).
Tak pro připomenutí, zároveń i s tím přáníčkem, hlehle, slyš i viz.:

video //www.youtube.com/embed/ZMuBlqK7pVY
video //www.youtube.com/embed/dfOGJi_lyQk

(Čerpáno nejen z WIKIPEDIE, ale i z vlastní (!)paměti autora tohoto článečku. J.A.J.)
P.S.: A pro ty, co i zde by chtěli dělat vlny a kliky okolo politiky, nechtˇ si radši kliknou tam třeba, kde jim to co nese, co já vím, jak komu. Od orgazmu massového, až.. Možná, že až po chleba. Windffouss

Autor: Jiří Jiroudek | karma: 8.77 | přečteno: 277 ×
Poslední články autora