Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jirko, povedlo se Ti nastartovat některé mozkyR^R^

1 0
možnosti

Je to tak. Večer vždy sleduju zprávy polské. TV a samozřejmě dnes toto výročí opět připomínali. Samozřejmě neopomenuli připomenout tu kudlu v zádech od SSSR 17.září 1939 a fakt, že žádná kolaborace s nácky neexistovala. Byl jen odpor.

2 0
možnosti
Foto

Ano, ale ten odpor byl více než poznamenán polským antisemitismem.

0 0
možnosti
Foto

Při anexi Poryní, Rakouska (referenda) a k vytvoření Protektorátu Boehmen and Maehren nedošlo k ozbrojenému odporu proti útoku německé říšské branné moci, proto lze 1. září 1939 považovat za počátek WWII.

1 0
možnosti

Jsem rád, že panu Jiroudkovi dávám zaslouženou karmu. :-)R^

2 0
možnosti

Jeste jsi zapomel na ucast Slovenskeho Statu ...

3 0
možnosti

A zase chytraci, a zase jim to bude prd platny

0 0
možnosti

Po pravde netusim, proc se za zacatek valky oznacuje 1.9.1939, kdyz tou dobou byly uz obsazeny dve zeme - CSR a Rakousko.

0 0
možnosti
Foto

Rakousko ani Československo nebylo obsazeno.

0 0
možnosti

No vidíte, a již v roce 1937 zmasakrovali Japonci v čínském městě Nanking 260 000 - 430 000(přesná čísla nejsou k dispozici, odhady se různí dle pramenů) civilistů.Druhá světová válka nezačala v Evropě...

2 1
možnosti

To je otázka. Japonský výboj asi nelze úplně brát jako světovou válku, to byl spíše "lokální" konflikt. I když lze brát jako počátek v Asii. Globálním se z toho stal stejně až asi vstupem GB a FRA, tedy 3.9. Přesto je 1.9. zakořeněno a je asi tak správně.

2 0
možnosti

To víte, článek o zlém policistovi, co by zabíjel černochy (v žertu), článek o paní Nečasové, článek o Putinovi a jeho údajném bohatství a další jsou důležitým sdělením. Též jak chcípl pes, to má také velkou informační hodnotu. Ale nějaká mizerná druhá světová, to nestojí ani za štěk, však o nic nešlo a je to dlouho...Ale to, že Rusko přepadlo Polsko v rámci paktu R+M, to se jistě dozvíme, to bych se nebál...

5 0
možnosti

V redakci mozna ani nevedi, ze neco jako prepadeni Polska a Druha svet. valka se vubec odehraly. To je jako vypraveni dedu o napoleonskych valkach.

0 0
možnosti

Karma za připomenutí. A s tím dovětkem v PS souhlasím víc než vřele.

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS