Ach, je pravda prej, až hrozná. Že nezvítezil Losna

11. 02. 2018 10:50:49
Zas prej ten hroznej Mažńák. Či tak ńák. Politologů, i půllitrologů kecy. A přitom, prej vo co go? Snad až vo ježka. V kleci. U kola Tleskačova! Furt jede se. Zas. A znova, znova, znova ...

Co to posedlo truchlící pozůstalé psát nekrology po prohraných volbách? Místo střízlivého rozboru našich společných strastí, jako by už ztratili smysl pro kolektivní „my”, vydávají se do temné, nedemokratické budoucnosti (?), jež nás po vítězství ..machiavellistického ZemanoBabiše čeká".


Sci-fi místo analýzy, jako by komentáře měly být bulvární přílohou Respektu, aktuálně.cz a dokonce i Hospodářských novin, v nichž jeden takový vizionář popsal své budoucí rozpoložení na cestě z dovolené v Chorvatsku do své nešťastné, zchudlé domoviny, kdy v zahraničí musel po czexitu nechráněn Evropskou unií zaplatit za lékaře, ačkoli doma je zadarmo! Milý příteli, na světě není nic zadarmo. Nečtou snad jeho list ekonomové?

Co všechno nevymyslí chorý rozum unionistů! Život bez Unie, toť bídné živoření v zabarikádované zemi. Dobře že Asiaté nebo Jihoameričané neumějí česky. Jako všichni cestují a obchodují vesele s celým světem a po žádném unifikačním experimentu netouží. Odkud to blouznilství? Jako by se volby prezidenta týkaly jejich představy tragédie.

Nešťastný je ,,hluboký rozkol národa" (dle levice společnosti, nejlépe multietnické) a komentáře o smíření tu nic nezmohou. Volby prý vyhrál neopodstatněný strach a obavy. No budiž, ale co s tím?
„Přesvědčit voliče prezidenta Zemana, s nimiž sdílíme politické společenství a o nichž bychom si neměli myslet, že jsou v něčem horší nebo morálně pokleslí. Je nutné vrátit demokratické politice její občanskou a civilní podobu.”(?) Autor těchto řádků vidí lék na obavy v kultivovaném dialogu s pomýlenci, jako by etiketa mohla svědčit o pravdě. Uhlazení a uctiví bývají ti největší lháři!!!

Jiný profesor upozorňuje na ekonomickou nerovnost mezi voliči obou táborů, „když 30 procent frustrované populace pobírá ostudně nízké mzdy za těžkou a nepříjemnou práci, které stěží stačí na přežívání rodiny od výplaty k výplatě.” To je sice smutná pravda a není snadné s tím pohnout, ale že by to byl důvod vzpoury proti elitě, jestliže naprostá většina (90 procent) nežije v bídě a je se svou situací v době plné zaměstnanosti celkem spokojena?

O dnešním rozkolu nesvědčí starosti existenční, nýbrž obavy existenciální a náš akademik také hodlá lidi přesvědčovat „bez nadávek a nálepkování, slušně a důstojně”, aby je vyvedl z omylu xenofobie, nacionalismu a antievropanství. A tady je zakopán pes!

Ti prostí lidé jsou hluboce uraženi, oni totiž žádnou xenofobií, nacionalismem a antievropanstvím netrpí. To jsou ty nálepky, které nesnášejí, a proto volili Zemana a odpustili mu jeho lži a hříchy. Jakápak nechuť k cizincům, zvykli si i na Vietnamce a bez potíží tolerují Ukrajince a Rusy. Dobře vědí, že děti těchto přistěhovalců - a když ne děti, tak jistě vnuci - budou Češi jako poleno.
Nacionalismus? Je snad láska k domovu a přesvědčení, že má zůstat takový, jaký je, něco špatného?
A proč nám mají dnes vládnout místo Vídně cizí a nevolení odněkud z Bruselu?

Antievropanství? Má snad někdo něco proti evropským národům? Proč svůj spolek nazýváte Evropou, naši společnou civilizaci tisíciletých národních států. Proč by si neměly samy vládnout malé i velké jako po celém světě? Z vaší víry ve svět bez hranic máme ony „neopodstatněné obavy”, vždyť den co den vidíme zločiny páchané ve vaší vysněné multietnické společnosti.

Kosmopolitní inteligence může přesvědčovat a chlácholit, jak dlouho chce. Nemá odpověď na obavy zdravého rozumu, zápasí s demagogy, za nimiž nevidí vlastence. Kdyby lidé mohli milovat abstraktní představu eurostátu více než svůj domov, nemusela by jim být vnucována a dávno by takový útvar už vznikl.

A teprve až se ideologií napadený intelekt uzdraví, bude rozkol národa zažehnán!!!
Zdroj viz.:
https://www.novinky.cz/komentare/462711-komentar-rozpolceny-narod-alexander-tomsky.html


P.S.: No nic. Jen ono ,,PéEs". Řádků pár, kdeže je zakopán as. Onen pes. A stále. I dnes. A dejme sobě hladce obratce. Třeba, zas, i Vendu Hlodavce. S jeho vybranými hosty. I oni chtějí, a včetně jeho, udržet sobě svoje posty. A až zas bude leckdo narážet svou pípu, atˇ připomene si. Že leccos nejni nový. Nakonec, i v dobách ,,Rychlej šípů", viz. :

Autor: Jiří Jiroudek | neděle 11.2.2018 10:50 | karma článku: 25.17 | přečteno: 694x

Další články blogera

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

Jo! BYLO! Sice i tamtamy něco šeptaly. Ale.. Dokonce prej i kteréhosi, snad prej i Varla, věřte / nevěřte, snad i na dva dny (nastojte!), TO ,,UMLČELO“

2.2.2024 v 18:02 | Karma článku: 12.15 | Přečteno: 416 | Diskuse

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

Jistě, že i léčí. Jaképak o tom řeči. Ač kdejaký skřet až řve i o tom, že už i to ticho, je třeba umlčet. Však i tichou bolest lze jistě vykřičet.

1.2.2024 v 16:15 | Karma článku: 12.66 | Přečteno: 377 | Diskuse

Jiří Jiroudek

Abonenti nejen na ,,linkách“ A.I., alébrž i sociál/asociál sítí

Kam ten svět se řítí? Laik žasne, odborník se se diví. A není divu, že mnozí na to až civí. Co s tím? Kýho výra! Snad neskončí to v riti.

17.1.2024 v 22:03 | Karma článku: 10.50 | Přečteno: 266 | Diskuse

Jiří Jiroudek

Na tragickej život já sem pes !!!

Dnes až klasická hláška z TV seriálu. Někdo by jí mohl brát za až cynickou. Dtto např. i pořekadlo ,,co tě nezabije, to tě posílí“. Jak kým a proč, to je jistě individuální. Jak si to kdo dá do jakých souvislostí.

5.1.2024 v 19:07 | Karma článku: 9.33 | Přečteno: 318 | Diskuse

Další články z rubriky Osobní

Tereza Ledecká

IQ tykve ?

Jednou v Básnících se Štěpán Šafránek zeptal pana profesora, "Jak člověk pozná, že je blb?" Pamatujete, co mu na to odpověděl? "Chytrej člověk to nepozná nikdy, a blbci je to jedno!" Tak vám přeju, ať nikdy nedojdete poznání...

28.3.2024 v 14:15 | Karma článku: 12.33 | Přečteno: 201 |

Lucie Svobodová

Magor

Přátelé, širší rodina - každý reagoval na mé členství odlišně. Někteří na mě neustále křičeli, že jsem magor. Jiní si to pravděpodobně také mysleli, ale rozhodli se nechat si to pro sebe.

28.3.2024 v 8:59 | Karma článku: 12.45 | Přečteno: 1310 | Diskuse

Vlastík Fürst

Pravopis máš hrozný, ale piš dál!

Jaké máte vzpomínky na svá školní léta? Měli jste také svého oblíbeného učitele - učitelku? Nebo jste dokonce byli platonicky zamilovaní do vaší kantorky - kantora?

27.3.2024 v 14:30 | Karma článku: 22.33 | Přečteno: 465 | Diskuse

Tereza Ledecká

Sněžkolezkyně

My Češi jsme pověstní svými nákupními výpravami do Polska, ale věřte, že na dně Lomniczky nic nekoupíte, a ještě za to draze zaplatíte

20.3.2024 v 23:29 | Karma článku: 10.93 | Přečteno: 297 |

Jiří Kačír

Recenze hry Baldur's Gate 3 a nových pravidel D&D 5E

Baldurs Gate 3 je RPG hra postavená na pravidlech Dungeons & Dragons, konkrétně na jejich nejnovější verzi 5E. Oproti verzím 3.5 a 4.0, které se používaly někdy od roku 2000 až do teď, se ve verzi 5E provedla spousta změn.

17.3.2024 v 13:41 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse
Počet článků 628 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 509

Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...