Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Von v jádru každej ,,izmus“ je svinstvo. Jen ta trocha tý ,,ije“ se dá, sem tam, i snýst.

Tato, alespoň pro mě památná věta, zazněla v rádiovém silvestru roku 1968. Pronesl jí jeden moudrý klaun. ,,Nějakej“ Jan Werich.

 Nevím, kolik lidí si připomene výročí jeho úmrtí. Asi moc ne. Jsou i tací, co jej nemusí. Jejich právo. Já jej mohu. A stále. Jan Křtitel František Serafínský Werich (6. února 1905 Smíchov31. října 1980 Praha)

                                                                         

My už nejsme lidi,

my jsme jenom partaje,

žádný z nás nevidí,

v čem ta chyba je.

Nikdo neví, kudy na to,

jeden volá: zrušte zlato!

Tamten po něm hází bláto,

ten ví, kolik tamten krade,

staří volaj: zkroťte mladé!

Ten to řeší čistou rasou,

stát brečí nad prázdnou kasou,

kdo prej šetří, ten má za tři.

Slovani jsou všichni bratři.

Národ volá: Chceme práci!

Továrny se nevyplácí,

v dolech se nefárá.

A v takové situaci zazní fanfára:

Že přišel

spásonosný osel,

už věříme oslovi,

jen když nás ten osel

hlučně osloví.

(Ze hry Osel a stín)

(Snad jen, že mnohý ,,spásonosný" posel/osel nejednou přišel již, ba i již pošel. Ále nezoufejte. Zasejc přindou. Nejmíń ,,ńákej", ne-li až davy. Sou jich, a furt a porád, denně plný zprávy.)

 

 Nyní, a  s velikou omluvou MISTRU WERICHOVI, poněkud odbočím. Do sfér kterým ON neholdoval. Ty jsou spíše poplatné, bohužel, převážně i současnosti.

 Tak tolik ,,úvodem“. Ovšem tedˇ se vrátím k oněm ,,izmům“. Na nejeden z nich platí, takořka až obecně, více méně, i onen dále uvedený, rozvedený, posebraný, podebraný, PRO i NA  až, všechny strany. Partajních nevyjímaje. Nakonec, dnes a denně, media i sítě sociál. i asociál. jsou ,,studnicí", častěji však až žumpou, nepřebernou, takřoka až bezednou. O diskuzích ,,přebohatých" ani nemluvě. Stačí projít. Tam i onde, včera i dnes. Tam taky.

           Stručný úvod do teorie jednoho ze základně až zásadních ,,izmů“:

(pozn. autora: tento izmus není novinkou, neb byl mnohokráte frekventován již v dobách dávno dřevních, nikoli toliko před, či až po sametových, šířen nejen samizdatem, ale i lidovou tvořivostí dobovou, té či oné době odpovídající, však stále, více méněně čnící, až funkční jsoucí)
Vědecký světový fekalismus je světový názor, který můžeme definovat lapidární větou :
“Všechno stojí za hovno.”
Fekalismus jako světový názor existoval již samozřejmě již dávno, ovšem lidé si jeho působení neuvědomovali. Toto údobí nazýváme obdobím fekalismu živelného. Lidé ještě zastávali názor, že ledacos stojí ze hovno. Pokrok se však zastavit nedá a tak lidé postupně propracovávali přírodní zákony až se dopracovali k názoru, že za hovno stojí opravdu všechno. Jednotliví fekalisté však toto tvrzení vykládali roztříštěně a nedovedli zdůvodnit jednotlivé etapy. Toto období omylů již naštěstí minulo, neboť platnost věty tak obecné , jako je věta fekalismu, nelze popřít, potom tvrzení, že to ani za hovno to nestojí, je nutno chápat jen jako ostře vyhrocený případ. Zkoumáme-li vývoj fekalismu v posledních letech, zjistíme, máme již definováno přesně šest historických období..
1.) Jeden sral na všechny - toto období již naštěstí přešlo.
2.) Všichni srali na jednoho - vzniklo kvalitativní přeměnou období prvního a je již také překonáno. Historici se pouze nedopracovali zjištění kdy k přeměně došlo.
3.) Všichni serou na všechno - rovněž není známo, kdy k přeměně došlo. Toto období dosud trvá a přechod k vyšším stádiím se teprve čeká.
4.) Nebude na co srát.
5.) Nebude co srát.
6.) Nebude čím srát - vzhledem k prudkému vývoji lze očekávat v blízké budoucnosti.
Vrcholem je dnešní třetí stádium vědeckého fekalismu, který vychází a opírá se především o teorii průseru. Základní postulát již známe. ,,Všechno stojí za hovno“. Utopičtí fekalisté toto tvrzení považovali za axiom, vědečtí fekalisté toto tvrzení mohou dokázat.
Soustavným studiem a spoluprácí vědeckých kapacit bylo zjištěno, že průser vyplňuje hmotu a prostor naprosto plynule a rovnoměrně. Záleží pouze na teplotě a času / v době kvasu a varu hustota průseru roste. / Základní částicí, která je obsažena v každém atomu hmoty. je průseron. Z toho vyplývájí další postuláty.

2 / Průser je nezničitelný a nezadržitelný - proniká veškerou hmotou. Pokusně bylo zjištěno, že průser pronikne i silnými skupinami ekonomů. Při mnoha pokusech zadržet průser skupin parlamentních, státních i stranických orgánů došlo k žalostnému krachu. Z toho plyne:

 postulát 3 / Průser je permanentní a jako takový se dá vyjádřit dvěma způsoby:
a.) Jako průserový potenciál
b.) Jako tok průserů
Oba pojmy jsou vesměs matematicky formulovány a rámcově uvedeny, aby se s teorií průserů seznámily i nejširší masy / s praxí se denně seznamuje každý /.

 
K průserovému potenciálu : Pohybuje-li se průser prostorem, vytváří kolem sebe průserové pole, jehož intenzita je dána hodnotou derivace bordelu podle blbosti.

 
Veličiny SI : Jednotka pro blbost 1 metrblb, tj. množství blbosti obsažené ve výroku “Žijeme lépe a radostněji” V praxi je tato jednotka příliš velká a proto SI připouští použití zlomků nano-, piko-, mikro-, zejména pak oblíbená mili- blb. Pro stranické a hospodářské činy a kulturní reformy je naopak jeden blb příliš málo a proto se používá kilo-, mega-, giga-, a terra- blbů.
Bordel se měří v jednotkách 1 prdel, což je takové množství bordelu, který vznikne když osoba nabitá blbostí 1 blba za hodinu vyvine činorodou práci v podmínkách vzájemného přátelství a porozumění při teplotě 20 C a tlaku 1,013 * 100000 Pa
K toku průserů : Je třeba definovat optimální tvar křivky, zvané řitoid. Podle této křivky se řítí průser do prostoru tak, aby v době co nejkratší zachvátil co nejvíce lidí. Rychlost šíření průseru může dosáhnout vysokých hodnot a blíží se hodnotě se často rychlosti světla / např. posvítí-li si někdo na někoho, vznikne průser okamžitě/.
Zrychlení průseru nastává vždy, když se v daném prostoru nabitém průserem se vyskytne alespoň jeden blb / kritické množství /. Zrychlení je přímo úměrné velikosti počátečního množství blbosti. Zbývá ještě definovat přenos potenciálu nasranosti osoby A na osobu B. Potkají-li se dvě osoby, z nichž jedna je nasraná na počáteční potenciál A a druhá na potenciál B, jsou při rozchodu nabity na součet těchto potenciálů.

Z toho plyne postulát: Je-li jedna osoba nasraná a druhá nikoliv, po setkání je ta druhá osoba ještě nasranější o to, oč byla méně nasranější než osoba 1. Tato je pak nasraná průměrně. Zároveň je tím splněna podmínka toku průserů, kdy potenciál nasranosti je již tak vysoký, že nemůže dále překročit svou hodnotu.
V poslední době se naši vědečtí pracovníci ujali problematiky v souvislosti mezi průserem a srandou a jejich práce byla korunována úspěchem.

Bádáním byla objevena antičástice průseronu, která je nazývána srandonem. Rovněž byla konstatována zajímavá skutečnost, že průser je nejen nezadržitelný, ale při průchodu skupinou, která se jej pokusí zadržet , jeho množství logaritmicky vzroste. Podmínkou ovšem je, aby v této skupině byl přítomen alespoň jeden pikoblb, což je podmínka stoprocentně splnitelná, dokonce běžná.
Zjistilo se, že při práci význačných osob nebo celých týmů se kumulují a skládají částce tzv. bordelony, což jsou elementární částice bordelu. Tyto jsou energeticky poměrně stabilní, ačkoliv v nich převládají kladné průserony. Při nadměrném množství bordelonů uprostřed skupiny se tyto začnou chovat neklidně / jako jaderná třaskavina a dosáhne-li bordel svého kritického množství, stačí aby jeden pikoblb vyvážil jeden průseron a dojde k řetězové reakci - explozi. Průserony se šíří rychlostí světla a shodně s Einsteinovou teorií relativity jejich hodnota hmoty roste. Zároveň jsou ve stejných kvantech uvolňovány i srandony. Tím dochází k dalšímu jevu, který se dá shrnout v postulát: ” Vznikne-li explozí bordelu na jednom místě průser, na druhém místě z toho mají srandu. Zákonitost je ovšem vratná, takže ti, kteří měli srandu, z toho mají po čase průser.
Posledním zjištěním komise badatelů v tomto oboru je skutečnost, že průsery mohou existovat samostatně bez antiprůseronů - srandonů. které naopak samy o sobě schopny existence nejsou : čili s každou srandou jde ruku v ruce průser, ale průser může existovat samostatně a nabýt takových rozměrů, že při něm končí každá sranda. o čemž svědčí řada příkladů z poslední doby. Nezbývá tedy, než čekat až příslušným nahromaděním průserů dojde ke změně polarizace náboje a potenciálů průseronů na srandony.

Ale, nezoufejte! Již dávno bylo prokázáno, že celý tento vědní obor lze negovat, a to způsobem až zásadním. Např. ,,Kde jsou ty časy, kdy vše toliko za hovno stálo“ lze negovat velice jednoduše, a to sice konstatováním, že už ani to hovno nestojí. Tákže, FURT SE DE! Ale kam? Windffouss

P.S.: autora inspiroval k tomuto článku, m.j. i nejeden blok i na těchto stránkách, stejně tako jako vskutku ,,výživné“ diskuze pod nimi. Holt, jak pravil J.W., ,,lidi sou lidi“. A každej si svou vizitku o svých kvalitách i ,,kvalitách“ píše sám. Nejni zkrátka ,,selfmademan", jako selfmademan (potažmo až i women, že). Windffouss

 

Autor: Jiří Jiroudek | čtvrtek 20.10.2016 16:47 | karma článku: 15,47 | přečteno: 465x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

Jo! BYLO! Sice i tamtamy něco šeptaly. Ale.. Dokonce prej i kteréhosi, snad prej i Varla, věřte / nevěřte, snad i na dva dny (nastojte!), TO ,,UMLČELO“

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,47 | Přečteno: 528x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

Jistě, že i léčí. Jaképak o tom řeči. Ač kdejaký skřet až řve i o tom, že už i to ticho, je třeba umlčet. Však i tichou bolest lze jistě vykřičet.

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67 | Přečteno: 493x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Abonenti nejen na ,,linkách“ A.I., alébrž i sociál/asociál sítí

Kam ten svět se řítí? Laik žasne, odborník se se diví. A není divu, že mnozí na to až civí. Co s tím? Kýho výra! Snad neskončí to v riti.

17.1.2024 v 22:03 | Karma: 10,50 | Přečteno: 285x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Na tragickej život já sem pes !!!

Dnes až klasická hláška z TV seriálu. Někdo by jí mohl brát za až cynickou. Dtto např. i pořekadlo ,,co tě nezabije, to tě posílí“. Jak kým a proč, to je jistě individuální. Jak si to kdo dá do jakých souvislostí.

5.1.2024 v 19:07 | Karma: 9,68 | Přečteno: 334x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

Pamětníci vzpomenou, že říkávalo se tak, někdy i s dodatkem ,,prosím“, např.v pražských tramvajích průvodčím, kteří prodávali a ,,štípali“ pasažérům lístky. Možná trošku uniklo, že letos si to ,,přes“ dáme všichni.!

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63 | Přečteno: 487x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03,  aktualizováno  13:29

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Protesty za Gazu zachvacují americké univerzity, policie masivně zatýká

23. dubna 2024  13:27

Kolumbijská univerzita v pondělí kvůli demonstracím zavedla distanční výuku a na nedalekých...

Pokus o atentát na Pellegriniho, „psala“ ČTK. Do agentury se nabourali hackeři

23. dubna 2024  13:22

Neznámý útočník umístil na zpravodajský web České tiskové kanceláře (ČTK) České noviny dvě lživé...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 628
  • Celková karma 12,57
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik