Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Z utajených odposlechů MojMírečka s Mlhoškem

 Tak je ten Zeman ,,rudej“, nebo není? Totˇ otázka, že. Pro někoho je odpovědˇ jasná. Pokud by snad někdo pochyboval, jistě bude ,,vyargumentován“, že ,,není vo čem“. Svého času se měl jeden gen. vyjádřit slovy: ,,Voni si v tom Londýně snad vo mně myslej, že sem ,,rudej!“(z knihy V.Sachra - Pod rozstříleným praporem). Čas u něho opakovaně dokázal, že byl i se tak projevil. V r.48 i 68. Studenti jej následně za to ocenili, když mu před ND rozbalili plakátek s nápisem: ,,Podruhé jste zradil!“ Tam to ovšem vskutku ,,nebylo o čem“. Tam to tehdy bylo jasné. I když pouze lidským pohledem také těžko soudit. Měl se totiž vyjádřit i v tomto smyslu: ,,Vy je neznáte, já ano. Vy nevíte, co dokážou“. Nelhal. Měl s rudými své zkušenosti jak již z legií, tak i II.WW. Nakonec i osudy jeho ,,soukmenovců“, např. Slánského a spol., to potvrdily. Ovšem chtít srovnávat osudy, či dokonce charakter oné persóny s naším současným prezidentem nelze. V podstatě v ničem. O dobách tehdejších s dnešními ani nemluvě, ač rádo je toto mnohými srovnáváno i účelově užíváno coby argumentace. A ten záznam je k poslechu dole:-)

 Ke stále horké ,,kauze“ a s tím spojenými akcemi typu ,,M.Z. z kola ven“se otevřeně vyjadřovat je také poněkud o ,,šajslík“. Co, potažmo i kdo je, či může být v pozadí, je však dosti o čemsi jiném. Že je mnohé mlženo, zamlčováno, či překrucováno je nesporné. I u M.Z., zkušeného starého zbrojnoše a stratéga to nelze vyloučit. S jeho buldočí povahou i schopnostmi předvídat a analyzovat to lze naopak i předpokládat. A v těch ,,tanečcích“ zanikají  záležitosti daleko, daleko podstatnější. I komedie okolo poslaneckých platů tomu spíše nahrává. O jiných ani nemluvě. Až po ty ,,protest akce“. Zkrátka, funguje to.

  Kdo si jak uvědomuje, že se zde ,,válčí“ o záležitosti i pro nás klíčové, je těžké posoudit. Životně důležité. Naprosto. ENERGETIKU! A s tím související mnohé události a děje. Vláda, i za účasti tripartity i zástupců podnikatelských subjektů projednávala koncepce energetiky, od jádra až po uhlí.  Byl kladen důraz na to, aby byly zapojeny především naše firmy. I když to slovo ,,naše“ je také značně relativní. Ohledně energetické bezpečnosti jednáme i s USA, ale i v Rusku. A možná i v Číně. O Německu ani nemluvě. Nejen vláda, či ERú, či ministerstva,ale zprostředkovaně i prezident. Všechny tyto info jsou běžně k dispozici, či alespoň většina, snad jen že neplní ,,titul“ stránky sděl. prostředků. Sem tam i TV cosi zmíní. Ale holt to nejsou ,,ty správné trháky pro lid“. Tak proč ,,mu“ to cpát, že.

 Rusové oznámili, že zastavují realizaci plynovodu South stream. Místo toho realizují plyn přes Černé moře do Turecka. Obdoba toho, když se realizoval Nord Stream mimo území Polska po dně Balt. moře. Však byli kvůli tomu tehdy bratři poláci velmi rozhořčeni. Ohromnou, ba až klíčovou roli v tom hrála a stále hraje Ukrajina. Nikoli po Majdanu, ale už od ,,oranžády“. Čili důvody, proč se jí vyhnout. A to podstatné je, že nejen odkud, ale také kam tyto trasy vedou. Ona si Angela s těma ruskejma klukama jen tak pro nic za nic kontakty neudržuje, že. Sankce, nesakce.

 Tolik jen coby zkratka, či stručné shrnutí. A čí jaké zájmy, také jak pro koho, nejen doma, ale i venku, jsou ve hře? Jejda, těch je. Od velmocí až po partičky, deroucí se k lizu. Mnohdy i ty od něj odstavené. Klidně i kdyby měli další horké ,,majdany“ rozpoutat. Jakkoli a pod jakoukoli záminkou. Jenomže ta žába na prameni, ten balvan, co by tak bylo rádo hnuto s ním. A proč.

 Že by to dole přiložené video, ač bez obrázků mohlo něco naznačovat. Nevím. Obličeje interpretů tam přímo nejsou. Ale třeba by ,,žadatel“ rád si též ,,písknul“. Štˇourat, to umí. A jinak, nebyl by to ani jeho první, ani poslední pokus. Toliko jeden z mnoha. Jako kdys i oposmlouvu se s kom pokoušel uzavřít. Tehdy mu to nevyšlo, tak přestoupil na jiné spoje jedoucí též směrem ke kýženému cíli. Pro něj a jeho soukmenovce. Jak moc pro nás? Tedy pro ČR. To teda fakt nevim. Windffouss

           2.12.14                                                                      George Anthony

 

 

Autor: Jiří Jiroudek | úterý 2.12.2014 14:24 | karma článku: 8,86 | přečteno: 729x
  • Další články autora

Jiří Jiroudek

To ticho až k zešílení

Jo! BYLO! Sice i tamtamy něco šeptaly. Ale.. Dokonce prej i kteréhosi, snad prej i Varla, věřte / nevěřte, snad i na dva dny (nastojte!), TO ,,UMLČELO“

2.2.2024 v 18:02 | Karma: 12,47 | Přečteno: 528x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Ticho léčí

Jistě, že i léčí. Jaképak o tom řeči. Ač kdejaký skřet až řve i o tom, že už i to ticho, je třeba umlčet. Však i tichou bolest lze jistě vykřičet.

1.2.2024 v 16:15 | Karma: 12,67 | Přečteno: 494x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Abonenti nejen na ,,linkách“ A.I., alébrž i sociál/asociál sítí

Kam ten svět se řítí? Laik žasne, odborník se se diví. A není divu, že mnozí na to až civí. Co s tím? Kýho výra! Snad neskončí to v riti.

17.1.2024 v 22:03 | Karma: 10,50 | Přečteno: 285x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Na tragickej život já sem pes !!!

Dnes až klasická hláška z TV seriálu. Někdo by jí mohl brát za až cynickou. Dtto např. i pořekadlo ,,co tě nezabije, to tě posílí“. Jak kým a proč, to je jistě individuální. Jak si to kdo dá do jakých souvislostí.

5.1.2024 v 19:07 | Karma: 9,68 | Přečteno: 334x | Diskuse| Osobní

Jiří Jiroudek

Ještě jednou přes

Pamětníci vzpomenou, že říkávalo se tak, někdy i s dodatkem ,,prosím“, např.v pražských tramvajích průvodčím, kteří prodávali a ,,štípali“ pasažérům lístky. Možná trošku uniklo, že letos si to ,,přes“ dáme všichni.!

2.1.2024 v 10:57 | Karma: 14,63 | Přečteno: 488x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 628
  • Celková karma 12,57
  • Průměrná čtenost 511x
Jsem bezesporu svérázný, jedinečný a neopakovatelný originál a unikát. Samozřejmě, že svým způsobem, tak jako každý.

Seznam rubrik